22 Kasım 2017

Enfess Lazanya


Merhaba dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Hafta sonu annemdeydim, doğum günümü kutladık. Anneme rica ettim, lazanya ve tiramisu yaptı. Tiramisunun fotoğrafını çekip tarifini sormak aklıma gelmedi, başka bahara kaldı artık. Ben bugün enfess lazanyanın tarifini paylaşacağım sizlerle.
Malzemeleri yazıyorum.
12 yaprak lazanya (haşlanmadan yapılıyor)
İç malzeme
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 büyük havuç
2 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 kahve fincanı ince kıyılmış kereviz sapı etli kısımlarından,  karabiber, tuz ve biraz da pul biber
Beşamel sos için
3 çorba kaşığı un
4 bardak süt
50 gr tereyağ ya da becel margarin,  tuz, karabiber
1 su bard. rendelenmiş taze kaşar
Yapılışı: Borcamın en altına beşamel sos, ilk kat lazanyanın üstüne beşamel sos, kıyma harcı, ikinci kat aynı şekilde yapılır. Üçüncü kat lazanyanın üstüne beşamel sos ve taze kaşar rendesi eklenir.
Fırında üstü kızarana dek pişirilir. Afiyetle yenir.
Sevgili dostlarım yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!







Hiç yorum yok: