31 Ağustos 2014

Geçmiş Uzakta Bir Deniz


Kız kardeş gibi büyümüş iki arkadaş: Charlotte ve Nicole.

Yıllar onları ayırıp, hayatlarını birbirinden son derece farklı denizlere sürüklemeden önce, birçok şey paylaşmışlardır. Charlotte gezgin bir yazar olarak yaşamına devam eder. Nicole ise evlenmiş ve yemek tariflerini paylaştığı bir blog kurarak popüler hale gelmiştir. Tariflerini kitap haline getirme hevesinde olan Nicole, eski dostu Charlotte'tan yardım ister ve yıllar sonra, birlikte bir yaz tatili geçirmeleri için onu yanına davet eder.

Gençlik günlerini geçirdikleri doğa harikası adada bir araya gelirler. Nicole'ün ada mutfağıyla ilgili yazacağı kitap için çalışırken aldıkları beklenmedik bir haber ve karşılaştıkları eski bir tanıdık, onlar için geçmişin kapılarını yeniden açar. İki seçenek vardır önlerinde. Yüzleşmek ya da kaçmak.

Yıllar önce aralarına giren sır, yıllar sonra bir yaz günü onları bir araya getirebilecek midir?
(Tanıtım Bülteninden)

Aşık Kuşlar


Ona âşık olmayı öğretmek için sadece iki haftası var...

Şans bu ya, depresyon denizinde boğulmak üzere olan Adam ile hayatını bir türlü yoluna koyamayan, derdi başından aşkın Christine'in tanışması talihsiz bir gecede gerçekleşir: Otuz beşinci yaş günü yaklaşmakta olan Adam intihar etmek için bir köprüye çıkmıştır ve oradan geçen Christine de Adam'ı ikna etmek için çılgın bir teklifte bulunur. İki hafta içinde Adam'a dünyanın yaşamaya değer bir yer olduğunu ve aşkı bulmak için hiçbir zaman geç kalmış sayılmayacağını kanıtlayacaktır!

İddialı teklifine rağmen Christine'in büyük korkuları vardır. Başarısız olursa bunun sonuçlarına katlanabilecek midir? Peki ya aşka ve hayata dair bildiği her şeyin bir yalan olduğunu anlarsa ne yapacaktır? Hepsinden öte, bir hayata mal olabilecek bu macerada onu çok daha karanlık soruların beklediğinin farkında mıdır?

"Biraz neşe, biraz keder kokan bir romantik komedi. 
İçiniz kıpır kıpır olacak!"
-Marie Claire-

"Cecelia Ahern'in romanları bir kutuda saklanan mücevherler gibi. Kutuyu açtığınız anda ışıltılar gözlerinizi alıyor."
-Adriana Trigiani-

"Modern bir peri masalını andıran bu romanda Cecelia Ahern, karakterleri baştan sona canlı tutan keskin bir zekâya sahip olduğunu kanıtlıyor."
-Hello-
(Tanıtım Bülteninden)

29 Ağustos 2014

Pelikan Çıkmazı



Aşkın yolları çıkmaza girdiğinde yüreğin rehberindir...

Sevgili Okur,
Cedar Cove'da yaşayanların en bilindik özelliklerinden biri, birbirlerinin hayatında ne olup bittiğini sürekli merak etmeleridir. Mesela benim hayatım. Kasabadaki herkes, kocam Zach'le yakın zaman önce boşandığımızı ve yargıç Olivia'nın hiç alışılmadık bir velayet kararı aldığını biliyor. Karara göre, çocuklar Zach'in evi ile benimki arasında gidip gelmeyecek. Evler arasında mekik dokuyan biz olacağız!

Ancak daha çok merak edilen olaylardan biri Cedar Cove'daki otelde ölen adamla ilgili. Bir gece yarısı otelin kapısını çalan bu esrarengiz adam kimin nesiydi, buraya ne amaçla gelmişti? Kasabamızın dedektifi Roy McAfee gerçeği ortaya çıkarmakta kararlı. Bunu başarıp başaramayacağını hep birlikte göreceğiz.

O halde birbirinden ilginç hayatlarla dolu kasabamıza bir kez daha hoş geldiniz…
- Rosie Cox-

"Macomber, küçük bir Amerikan kasabasında yaşayan sıradan kadınları o kadar gerçekçi betimliyor ki, bu yeteneğiyle türün ikonu olmayı hak ediyor."
-Publishers Weekly-

"Debbie Macomber, etkileyici kadın karakterler yaratma konusunda tam bir usta."
-The New York Times-

"Deniz Feneri Yolu ve Gül Ağacı Sokağı'yla başlayan hikâye Pelikan Çıkmazı'yla devam ediyor. Samimi karakterler, sıcacık bir kasaba ortamı, biraz da gizem... Cedar Cove'u ziyaret etmek isteyeceksiniz."
-Booklist-
(Tanıtım Bülteninden)

Ön Sipariş Tarihi: 01 Eylül 2014

Yaşasınnn, sevdiğim yazarın yeni kitabı çıkmış, sevinçten havalara uçtum. 

Ayran Çorbası


Sevgili dostlarım merhabalar! Nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Yarın Uzunköprü yolları görünüyor bize. Bugün valizleri hazırlayacağız. Yarın erkenden yola çıkacağız. Ama öncesinde Güldal ablamın yaptığı enfes ayran çorbasının tarifini vereceğim sizlere. Ay inanmıyorumm, arşivden değil yepyeni bir tarif.
Tarife geçiyorum.

Malzemeler:
250 gr ıspanak
1 kase haşlanmış buğday
1 kahve fincanı haşlanmış yeşil mercimek
1 kahve fincanı haşlanmış nohut
2 su bard. süzme yoğurt

Yapılışı: Ispanak haşlanır, rondodan geçirilir. Haşlanmış buğdayın içine bütün malzemeler eklenip karıştırıılır.
Süzme yoğurt iyice çırpılır, içine ilave edilir. Tuzu, karabiberi arzuya göre eklenir. Soğuk olarak servis edilir.
Arzu edilirse pul biber ile yağ yakılıp üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun!

Yeniden buluşuncaya dek sevgiyle, dostça kalın!

27 Ağustos 2014

Maraton Başlıyor


Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim iyisinizdir. Ben de iyiyim. İki günümüz kaldı. Cumartesi günü Uzunköprü'ye dönüyoruz. Pazartesi günü seminerlerimiz başlıyor, Eylül'ün ikinci haftası okulöncesi, birinci ve beşinci sınıflar için okula alışma evresi. Ve 15 Eylül'de okullar açılıyor! Bizim telaşımız başlıyor anlayacağınız! Bir kaç hafta sonra da Kurban Bayramı var. İşte böyle dostlarım maraton başlıyor. Yeni eğitim-öğretim yılı hepimize hayırlı olsun diyorum, yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!

Sadece Seni Sevdiğimi Söylemek İçin Aramıştım




"Öpmeye doyamayacağım bir kadınla karşılaşmadım."

Su, tez konusu olarak bir telekız olmayı seçti; tanımadığı erkeklerle 6 ay boyunca telefonla konuştu, onların dertlerini dinledi, yol gösterdi, fantezileriyle onları mutlu etti. Konuştuğu erkeklerin kimisi kendine çok güvenliydi. Ama içlerinden birisi (Mert), hiç konuşmuyor sadece Su'nun sesini dinliyordu…
Birkaç konuşmadan sonra; Mert utangaçlığını yavaş yavaş üstünden atmaya başladı, kendinden bahsediyordu; Su ise kuralları gereği kendisi ve hayatı hakkında hiçbir ipucu vermiyor; tıpkı bir telekız gibi davranıyordu…
Gün geçtikçe Mert, hiç görmediği bu genç kadına tutkuyla bağlandı. Onu görmek, ellerini tutmak, teninde ellerini dolaştırmak, kokusunu hissetmek istiyordu… Ama Su, sadece bir oyunun içindeydi; bu gerçek değildi…
Mert'in son sözü ise şuydu: SADECE SENİ SEVDİĞİMİ SÖYLEMEK İÇİN ARAMIŞTIM…
O günden sonra, Su'ya artık ulaşamaz oldu…
Peki ya kader onlara bir şans daha verse, bu kez sesleri değil; gözleri buluşsa, birbirlerini tanırlar mıydı?

"Aynı gökyüzünü paylaşmadığımızı biliyorsun değil mi?"
"Sana kendi gökyüzümü göstermeyi isterdim."
(Tanıtım Bülteninden)

26 Ağustos 2014

Çikolata Tadında Hayat


Hannah, işinden atıldığında, evren onun için yeni planlar yapmaya çoktan başlamıştır… Bir anda hayatını değiştirmeye karar verir ve arkadaşı Stacy'nin de gazıyla Londra'ya taşınır… Orada, yepyeni bir macera onu beklemektedir; yeni arkadaşlar, iş, entrikalar ve aşk…

"Erkekler neden kalbimize giden yolun; giysi ve mücevher kutularından değil de (tabii hediyeler daima takdir edilir) kulaklarımızdan geçtiğini anlamaz, bilmem. İşte bir kızı daima komik adamın kazanmasının nedeni bu."

Aradığı aşkı bulursa her şey çok şahane olacak, peki ya o kim? Mark? Bay Potansiyel? Sam? Barry?

"Bir gün âşık olabilirmişim gibi geliyor. En azından; mükemmelliği bütün gün sarhoş olup arkadaşlarıyla futbol izleyerek geçirmek şeklinde tanımlayan erkeklerden birine değil (ya da en azından bana o erkeklerden biri olduğunu belli etmeyecek kadar kafası çalışan birine)."

Hannah'ın en yakın arkadaşı olmaya, sırlarını tutmaya, ağladığında avutmaya ve birlikte kahkahalarla gülmeye var mısınız?

"Bu kitap olağanüstü, romantik, eğlenceli ve
Pucca kadar samimi..."
Kitap Aşkım

"Her sayfa inkâr edilemez derecede eğlenceli."
NickSpalding/Yazar

"Sıcak, esprili ve harika."
MattDunn/Terk Edildim kitabının yazarı
(Tanıtım Bülteninden)

* Ön Sipariş Tarihi: 02 Eylül 2014

Aldatmak


... yaşadığım sokak, sokak lambaları, şu an içinde bulunduğum ev, salondaki mobilyalar, bir gün hepsi ortadan kaybolacak... tıpkı bedenim gibi. Ama bir şey var ki kâinatın ruhunda iz bırakacak: sevgim. Linda ayrıcalıklı bir yaşama sahip olduğunun bilincinde. Yine de her sabah yeni bir güne açtığı gözlerini hemen kapayası geliyor. Arkadaşları ilaç kullanmasını öneriyor. Oysa Lindanın istediği hissizleşmek değil, yaşadığını hissetmek...

Çünkü yaşamak sevmektir. Paulo Coelho Aldatmakta diğer kitaplarından farklı olarak kışkırtıcı, tene dokunan ve tutku dolu bir hikâyeyle çıkıyor okurun karşısına. Her şeyin mümkünmüş gibi sunulduğu bir dünyada, imkânsız aşkın izini sürüyor. Ruhun kuytularında kaybolmaya çekinmeden... Ne de olsa bazen kim olduğumuzu bulmamız için kendimizi kaybetmemiz gerekir.
(Tanıtım Bülteninden)

Ön Sipariş Tarihi: 02 Eylül 2014

* En sevdiğim yazarın yeni kitabı çıkmış o halde hemen almak gerek. Sevgiyle kalın!

21 Ağustos 2014

Arşivden Börülce Piyazı



Sevgili dostlarım, arşive dalmışken güzel bir tarif daha yayımlamak istedim. Ve börülce piyazında karar kıldım. Yapmayı düşündüğüm çok tarif vardı ama yalan oldu çünkü annemle İloşumun unlu, şekerli yiyecekleri yemeleri yasak. Dolayısıyla benim tariflere de sınır konmuş oldu. Neyse şimdi tarife geçelim. Çok güzel bir tarif bu. Mutlaka denemenizi öneririm, pişman olmayacağınıza eminim.

Malzemeler
300 gr kadar haşlanmış börülce
300 gr kadar taze mantar
2 tane kırmızı biber
2-3 tane sivri biber
5-6 adet taze soğan
1 demet dereotu
Tuz,zeytinyağı
Nar ekşisi, limon, sirke

Yapılışı: Mantarlar soyulur, yarım limonla haşlanır. Daha sonra bütün malzemeler karıştırılır.
Piyazımız afiyetle yenir.Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın.




Arşivden Karnı Yarık



Sevgili dostlarım merhaba! Yine çok uzunca bir süredir tarif yayımlamıyorum. Ben de arşive baktım ve çok hafif olan karnıyarık tarifini yeniden yayımlamaya karar verdim. Tarife geçiyorum.

Malzemeler:
1 kg orta boy patlıcan
1,2 kg kıyma
1 demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
3 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 domates
patlıcanların sayısı kadar sivri biber

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur, 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sudan çıkartılarak kağıt havluyla kurulanır.
1 kaseye 1/2 çay bardağı sıvı yağ konur. Yumurta fırçasıyla patlıcanların her yerine yağ sürülür. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine patlıcanlar dizilir, orta ısılı fırında yaklaşık 45 dk. kızarması sağlanır.
Diğer yandan bir tencerede soğanlar kavrulur.  Sarımsak ve kıyma eklenir, kavrulur, baharat, tuz, salça eklenir. Altı kapatılınca ince kıyılmış maydanoz eklenir. Patlıcanların içi doldurulur, patlıcanlar borcama yerleştirilir. Patlıcanların üzerine birer biber, birer dilim domates konur. 1 su bard. su eklenir. Orta ısılı fırında 40-45 dk. pişirilir.
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

20 Ağustos 2014

Uzun Metrajlı Hüzünler



Hayatı, iskambilden yapılmış bir kule gibiydi; yıkılması için tek bir hamle yeterdi...

Tallie Jones başarılı işlere imza atmış güzel ve ünlü bir Hollywood yapımcısıdır. Sağ kolu ve aynı zamanda en yakın arkadaşı olan asistanı Brigitte'in de onun bu başarısındaki payı büyüktür. Genç kadın mesleğindeki önlenemez yükselişin aksine ilişkilerinde aradığı mutluluğu uzun süre bulamaz. Ancak sonunda, kendisi gibi yönetmen olan sevgilisi Hunt'ın onun için doğru insan olduğuna inanır.

Her şeyin yolunda gittiğini düşündüğü sırada, yeni film için yatırımcının hesap denetimi istemesiyle, Tallie'nin hayatında dönüm noktası olacak gelişmeler yaşanır. Genç kadın ortaya çıkan mali sorunun, değer verdiği bu iki insanla bağlantısının olduğunu öğrendiğinde ise yıkıma uğrar ve kendini aklının ucundan bile geçmeyecek olayların içinde bulur.


"Hayatınızda yer almasını hiçbir zaman istemeyeceğiniz pek çok duygu bu kitaba hayat veriyor."
-Booklist-

"Danielle Steel her zamanki gibi muhteşem kalemini konuşturuyor ve hayal kırıklığına kesinlikle yer bırakmıyor."
-Publishers Weekly-

"Tek solukta okunacak bir entrika hikâyesi."
-Amazon-

"Karakterlerin gelgitli ruh hallerinin etkisinden çıkamayacağınız, duyguların tepetaklak edildiği merak uyandıran bir roman."
-Romantic Times-
(Tanıtım Bülteninden)

* Ön Sipariş Tarihi 21 Ağustos 2014

Aşka Var mısın?


"Eğer geleceğimde olacağını bilseydim, tamamen farklı bir yaşam seçerdim." ?

...kokusunu derin derin içime çektim. Sonra ağzımı kulağına yaklaştırdım. "Eğer farklı bir yaşam seçseydin, beni hiçbir zaman bulamazdın."

Sorumlulukları ve kendine olan güvensizliğiyle boğuşan, güneyli bir genç kız... ?Her şeyini kaybedebileceği son skandalından kaçan, Hollywood'un en gözde megastarı...?Onları sonsuza dek değiştirecek, tesadüfi bir karşılaşma, imkânsız bir birliktelik ve masalsı bir aşk hikâyesi...
(Tanıtım Bülteninden)

Ismarlama Bebek


Bir masal kahramanı kadar yakışıklıydı belki! Sıcacık bakışlarıyla, tecrübeli yürekler için bile tehlikeliydi. Aşkı hiç tanımayan vahşi bir kıza göre ise, engellenemez iradesiyle tutkulu bir zorbaydı o...

Korunaklı hayatına büyük bir cesaretle dalmıştı. Ondan çılgınca şeyler istiyordu bu uzun adam... Öncelikle kollarından kaçamayacağı gerçek bir evlilik...Ve annesine benzeyen güzel bir bebek...İsyan eden kalbini istemiyordu belki! Ama...Her an göğsünden koparıp alacak kadar da fırsatçıydı.

Zoraki de olsa evlenmeyi kabullendi... Ve ısmarlama bebeği için ona boyun eğdi. Ama delicesine ağrıyan kalbi için...sonuna kadar mücadele etmeye kararlıydı! Tüm korkusuyla aşka karşı dirense de... ne yazık ki bu tatlı despottan nefret etmek, baştan çıkarıcı öpücüklerini sevmemek kadar zordu!

İki inatçı yüreğin heyecan dolu savaşında, sizi aşk ve tutku dolu sayfalara bağımlı kılacak, kaybedenin olmadığı bir FMArsal romanı daha!
(Tanıtım Bülteninden)

18 Ağustos 2014

Zaman Uçup Gidiyor


Merhaba dostlarım nasılsınız? Dilerim iyisinizdir. Ben iyiyim. Ama Uzunköprü'ye gitme zamanı geldiği için birazcık hüzünleniyorum doğrusu. Oysa Uzunköprü'yü, okulumu, evimi çok seviyorum. Yine de yuvadan ayrılmak durumunda kalacağım için üzülüyorum. Bende şimdilik durum bu dostlarım. Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın! Daha sonra gerçekleşmesini beklediğimiz durumlar gerçekleşince siz dostlarımla güzel durumu paylaşacağım.

14 Ağustos 2014

Rüya


Ya rüyanızda farklı bir hayat sürebilseydiniz? Ya o hayatı seçip onu yaşayabilseydiniz? Sloane, sevgi dolu bir aile ortamında yaşayan ve sınıfında yüksek notlar alan bir öğrencidir. Maggie, New Yorkta yıldızı parlamak üzere olan, son derece özgür ve ihtişamlı bir hayat süren bir aktristir. Bambaşka hayatlar sürdüren iki kız. Geceleri rüyalarında birbirlerinin hayatlarını sürdürmeleri dışında. İkisi de diğerinin hayatını yaşayıp birbirlerinin sırlarını bilmektedir. Bir gün ikisi de âşık olur. Ancak hayatları hiç kesişmemiştir… Bugüne dek. Hangi hayat sadece bir rüya? Hangisi gerçek? Sonunda bir hayatta uyanmayı seçmeleri ya da akıllarını kaybetmeyi göze almaları gerekecek. Ama kızlardan biri için bu her şeyden sonsuza dek vazgeçmek anlamına geliyor: Hayatından, aşkından, kendisinden.
(Tanıtım Bülteninden)

* Ön Sipariş Tarihi: 15 Ağustos 2014

Çilek Mevsimi


"Ne olacağını bilmiyorum..." dedi onun bakışlarındaki tedirginliği yok etmek ister gibi, "Ama öğrenmek istiyorum Mira. Hayatımdaki tüm kaosa, tüm belirsizliğe rağmen bunu seninle yaşamayı istiyorum." diye fısıldadı ve ardından ekledi, "Çünkü seni incitebilme ihtimalime rağmen, seni istemekten vazgeçemiyorum."

Bir bahar günü çilek kokuları içerisinde tanışan ve birbirlerinden ilk görüşte etkilenen Mira ve Yağız için aşkın büyüsüne kapılmak çok zor olmamıştı. Diğer taraftan, aralarına bir kara kedi gibi giren Yağızın tehlikelerle örülmüş geçmişi, mutluluklarının uzun sürmesine izin vermemişti. Hızlı ve tutkuyla başlayan bir aşkın özneleriyken kendilerini birdenbire hoyrat bir ayrılığın içinde bulan Yağız ve Miranın günlerine özlemin ıssızlığı sinmişti. 

Günün birinde geçmişinin karmaşasını, sırlarını çözüp bir daha gitmemek üzere geri gelen Yağız, ardında bırakıp gittiği mutlu, tasasız, cıvıl cıvıl kadını aynı bulabilecek miydi? Derinden yaraladığı Miraya kendisini affettirebilecek miydi? Daha da önemlisi Yağız, Miraya yaşadıklarını unutturabilecek miydi?

Adı gibi kokusu olsa çilek kokacak bir hikâye...
(Tanıtım Bülteninden)

* 22 Ağustos tarihinde stoklarda

12 Ağustos 2014

Cesaretin Var mı


Shelbourne Dükü Tristan'ı bekleyen zorlu bir görev vardır. Ömrünün geri kalanında tahammül edebileceği bir eş bulmak. Aşık olmayı ise ne istemekte ne de gerekli görmektedir. Baş döndürücü zenginliklerine rağmen anlayışa ve inceliğe sahip olmayan bir dizi aday arasında bunu nasıl başaracaktır peki? Londra'nın namı dilden dile dolaşan, aşırı ciddi ve terbiyeli çöpçatanını kiralayarak elbette. Ve ona hayatında gördüğü en büyüleyici kadın gibi davranmaktan da kendini alıkoyması gerekecektir.

Pervasız dükü mükemmel eş adayını bulabileceği bir yarışma düzenlemesi için ikna etmek, Tessa Mansfield'in keyifle üstesinden geleceği bir iştir. Başvurduğu yöntemler skandal yaratacak ölçüde olabilir ama bu kötü şöhretli bekara eş bulma ve ona gerçek aşkı tattırma konusunda kararlıdır. Ne var ki dükün diğer kadınlara ilgi göstermeye başlamasıyla onun kalbini asıl kazanmasını istediği kişinin kendisi olduğunu fark eder. Yasak bir öpücüğün Tristan'ın arzularını harekete geçirmesiyle Tessa bir numaralı çöpçatan kuralını da öğrenmiş olur: Damada asla aşık olma.

"Kıvrak bir zeka ürünü."
Nicole Jordan

"Hem yoğun bir şekilde duygusal hem de ince esprilerle dolu."
Madeline Hunter

Aşkın Baharına Uyanmak



Mutlu olmanın hayalini kuran iki insanın imkânsız aşkı...

Hayatın zorluklarıyla erken yaşta tanışan Lauren, ailesini kaybettikten sonra sorumsuz amcasının baskısıyla zengin bir kontla evlenir. Kontun ölümüyle kendisine kalan mirasa bile dokunmayan Lauren her şeyi bırakarak evine döner, ancak geride bıraktıkları ona huzur vermemekte kararlıdır.

Kardeşinin ölümü üzerine dük olan Alex, kendi gibi olamadığı bir hayatı yaşamaya mecbur kalır. Ancak benimseyemediği bu hayata daha fazla dayanamayan Alex oyunun kurallarını bozmanın peşine düşer, bir de imkânsız aşkının...

Julia London hayranlık uyandıran üslubuyla âşık olmanın ne denli müthiş,büyüleyici aynı zamanda acı olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor.

"Bu kitabı okuduktan sonra yaşadığınız yoğun duygusallığın üstesinden gelmek için kendinize zaman vermelisiniz! Julia London'ın güçlü kalemi sizlere daha önce hiç hissetmediğiniz duyguları yaşatacak."
Publishers Weekly

"Çok farklı iki insanı buluşturan tek neden, aşkın karşı konulmaz gücüdür. Aşkın Baharına Uyanmak bu gerçeği anlaşılabilir kılan etkileyici bir roman."
Booklist

"Julia London'ın gerçeğe bürünen karakterleri, hayatlarındaki seçimleriyle okuyucuları kimi zaman hüzünlendirirken kimi zaman da gülümsetmeyi başarıyor."
Romantic Times

Seninle Başım Dertte


Lord Edward ve Leydi Charlotte Malory'nin tatlı yeğenleri Regina Ashton, geçmişindeki acı verici bir sır nedeniyle duygusuz ve kendini beğenmiş bir çapkına dönüşmüş Nicholas Eden tarafından kaçırılır. Reggie şerefine leke süren ve bütün kadınsı tutkularını uyandıran bu altın saçlı serseriyle evlenmek zorunda kalır. Ancak Reggie'nin güzelliği Nicholas'ın da baştan çıkmasına ve elbette pek çok yanlış anlamaya neden olur...
Ve aşk yaşam boyu sadece bir kez yaşanır.
"Johanna Lindsey gerçeğe dönüşen masallar yazıyor!"
Romantic Times 
"Johanna Lindsey her romanında iz bırakan karakterler yaratmada usta."
Chicago Sun-Times

Aşkta Seni Seçtim




Evlilik aşkı öldürür diyenlerden misiniz yoksa ikisi de bana göre değil diyenlerden mi? 

Evliliğe ve aşka inanmayan, 'her limanda sevgilisi olan' bir adam ve karşısına kötü bir tesadüfle çıkan dünyalar güzeli bir kadın… Biri aşkın her şeyin üstesinden geldiğine inanır, diğeri ise 'Ben âşık olmam, bana âşık olurlar,' diyerek çapkınlık yapmaya devam eder. Bu düşünceler kadını yorsa, üzse de mücadelesinden hiç vazgeçmez. Ne yapıp edip kararlı ve güçlü bir kadın olarak bu adamı yola getirir. Ama kendisi de çok kırılır, yıpranır. Aslında adam da kadına bağlanmıştır ama öyle inatlaşmıştır ki hayatla asla bir kadını sevemeyeceğini, âşık olamayacağını savunduğundan geri adım atmamak için direnir. Sonuç mu? Evlilik aşkı öldürmez…

Mektubumu Aldın mı


Muhteşem tutku, mektuplarda bulunamaz, Bayan Langley.' 

Felicity Langley, Mayfair Köşkü'nü ısıtabilmek için kömür bile alamaz durumda olmasına rağmen ilk reveransını yaptığı günden bu yana bir dükle evlenme hayaliyle yaşamaktadır. Son dört senesini, bu amaç uğruna, soylu Hollindrake Dükü ile yazışarak geçirir. Şimdi bütün iş onunla tanışmaya kalmıştır. Peki ya Felicity dük ile çoktan tanıştığının farkında değilse ve yanlış anlamalar yüzünden onu yeni uşakları sandıysa... 

Thatcher'ın bu durumu hemen düzeltmesi ve haddini bilmez bu kıza, kararlaştırılmış nişanı kabul etmeye niyeti olmadığını anlatması gerekmektedir ama birden kendini Felicity'nin çekim alanında bulur. Ondan etkilenmiştir; kararlılığından, hassas çekiciliğinden ve nefes kesen şehvetinden… Gerçek kimliği ortaya çıktığı takdirde Felicity'nin onunla anında evleneceğini biliyordur ama yalnızca gerçek aşk için evlenmeye ant içmiştir. Bu yüzden aşk hikâyelerine inanmayan bu sıra dışı kadını kandırmak ve kalbini kazanmak için bütün hünerlerini sergiler.

En Çok Beni Sev


Yazarınız 1814'ün olaylarla dolu bir sezon olacağına inanıyor, özellikle de bugüne kadar evlenmeyi düşündüğüne dair hiçbir işarette bulunmayan, Londra'nın en gözde bekârı Anthony Bridgerton için.
Aslında neden evlensin ki? Söz konusu eksiksiz bir zampara gibi davranmak olduğunda, ondan daha iyisi bulunamaz… 


LEYDİ WHISTLEDOWN'IN
CEMİYET GAZETESİ, NİSAN 1814


Ne var ki dedikoducu yazarımız bu defa yanılıyordu. Anthony Bridgerton sadece evlilik kararı kalmamış, bir eş adayı da seçmişti! Önündeki tek engel ise seçtiği kişinin ablası Kate Sheffield'dı kendisi Londra balolarının o güne dek gördüğü en baş belası kişiydi. Nüktedan ve entrikacı Kate, bir yandan bu izdivacı engellemek konusundaki kararlılığıyla Anthony'yi deli ederken, diğer yandan çapkın vikontun erotik rüyalarının başmisafiri oluyordu.

Genel inancın aksine Kate, zampara beylerin zamanla ıslah olup iyi birer koca olabileceklerine inanmıyordu ve Anthony Bridgerton da bu zamparaların arasında en ahlaksız olanıydı. Kate kız kardeşini korumaya kesin kararlıydı fakat kendi kalbinin korunmasızlığı yüzünden de endişe içerisindeydi. Ve Anthony'nin dudakları kendi dudaklarına değdiği anda, Kate ona karşı koyamayacağını anlayıp korkuya kapılmıştı..

8 Ağustos 2014

Kalbimi Çaldığın O Yaz


Yıllar sonra eski aşkınızla yeniden karşılaşsanız neler yaşayacağınızı hiç merak ettiniz mi?

Alice henüz on sekiz yaşındayken, güneşin sımsıcak ısıttığı bir yaz tatilinde Joe ile tanışır. Daha göz göze geldikleri ilk anda birbirlerine âşık olurlar. Kısacık yaz tatili, ardında iki kırık kalp ve bir sürü unutulmaz anı bırakarak bitiverir. Âşıklar birbirlerini bir gün yeniden bulma sözüyle ayrılarak kendi yollarına yürürler. 

Aradan yıllar geçer ve Joe, mümkün olabilecek en yanlış zamanda Alice'in karşısına tekrar çıkar, ancak artık hayal bile edilemeyecek kadar ulaşılmazdır. 

Alice, bir zamanlar geleceği olmadığını düşündüğü ilk aşkı Joe ile zengin ve kendisiyle gelecek planları yapan üniversite aşkı Lukas arasında kalır.

Joe ile Alice için birbirlerinin kalplerini çaldıkları o yazın büyüsünü yakalamak mümkün olacak mıdır? Ve ilk aşklar gerçekten unutulmaz mıdır?

"Bir solukta okunacak eğlenceli bir kitap… Kaderin cilveleri ve bir o kadar duyguyla süslenmiş birinci sınıf bir roman." 
-Daily Express-
(Tanıtım Bülteninden)

Azur


Zehir bilim uzmanı Profesör Liz Ehnore, kanser ve tümörlere çare olması umuduyla zehrini araştıracağı kurbağa projesi için bütçe ve destek alır ancak ona dergi için eşlik edecek bir fotoğrafçı bulamaz. Genç kadın araştırmaları sonucu ajandası açık sadece tek bir fotoğrafçı bulabilir; eski ödüllü fotoğrafçı ve karısı öldüğünden beri işi bırakmış Jack McLaughlin. Jack yıllar sonra bir projeye adım atmak konusunda isteksiz olsa da, kendini evet derken bulur ve ikilinin her adımı tehlikeli vahşi doğa macerası başlar. 

(Tanıtım Bülteninden)

5 Ağustos 2014

Sonunda


Karşınızda hannah. Romantik, zeki ve acemi. Hayatının aşkını arıyor.

Karşınızda sam. Eğlenceli, çekici ve acemi. Hayatının aşkını arıyor. 

Acemi Bir Aşk Hikâyesi
Bu yazın Sam ve Hannah için bambaşka bir anlamı vardır. Bu yaz her ikisinin de hayatı değişebilir. Her ikisi de hayatlarının aşkını bulma peşindedir fakat gerçek aşkın net bir adresi yoktur. Asla kolay bulunmaz. Hele bir de acemiysen gözler ne kadar onu arasa da o saklanacak yeni yerler, yeni bahaneler bulur.

"Yıllardır bu kadar gülmedim. Hem de daha ilk bölümden itibaren. Ne kitap ama! Yazarın dili karakterleri capcanlı kılıyor. Size dürüstçe diyebilirim ki bu kitabı okumadıysanız deli olmalısınız." 
-readaraptor.co.uk-

"Okurken neredeyse oturduğum yerden düşüyordum. Bu yüzden kitap boyunca deli gibi gülmeye hazır olanlara kesinlikle tavsiye ediyorum." 
- thebookbag.co.uk-

Tom Ellen & Lucy Ivison 
Altıncı sınıftan beri arkadaş olan Tom ve Lucy'nin yeni yetişkin türünde yazdıkları Sonunda, ikilinin ilk kitabı. Lucy okulda kütüphaneci olarak çalışırken aynı zamanda online gençlik dergisi Whatever After'ı yönetiyor. Tom ise gazeteci ve ShortList, Time Out, Vice, talkSport, ESPN ve Viz için yazılar yazıyor
(Tanıtım Bülteninden)

4 Ağustos 2014

Evdeki Hesap


  Merhaba dostlarım, evdeki hesap çarşıya uymadı. Bugün dolayısıyla özür grubu atamaları başladı. Ama eğitim özrünü içermiyor dolayısıyla ben de psikoloji yüksek lisansı yapamıyorum bu yıl. Biraz üzgünüm.
Bir yıl daha Uzunköprü'deyim atamayla ilgili olarak seneye bir değişiklik yapılmazsa.  Bir de Haziran sonu değil de ortasında atama başvuruları alınırsa günden kaybederim. Bu sene öyle oldu mesela. Evet Uzunköprü'yü seviyorum ama orada beş altı yıl çalışmayı istemiyorum doğrusu. İşte bende durum bu.
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

Düğün Hediyesi


Julie Delgado, restoranı kapandıktan sonra, San Francisco'da ünlü bir düğün mekânı olan Rose'un Köşkü'nde geçici olarak işe başlar. Julie hazırlayacağı mönüyle gelinle damadın başını döndürmeyi planlıyordur, böylece yeni patronunu etkileyecektir. Ancak kaderin Julie için farklı planları vardır. Damat yerine damadın kardeşi ünlü şef yemekleri tatmaya gelince, işler umduğu gibi gitmez.

Andrew Kyle, ünlü bir şef olmakla birlikte yaptığı eleştiriyle Julie'nin restoranının sonunu getiren kişi olma özelliğine de sahiptir. Andrew Julie ile Rose'un Köşkü'nde tanıştığı anda onun risk almayan biri olduğunu anlamıştır. O andan itibaren Andrew'un tek isteği, Julie'nin kalbine ördüğü bu zırhı kaldırmaktır. 

Andrew'la aralarındaki karşı konulmaz kıvılcıma rağmen Julie, hayatında bir kez olsun aşkı göze alabilecek midir?
(Tanıtım Bülteninden)

Kumsalda


Bazen hayat o güne kadar sunduklarını kumsala vuran dalgalar gibi elinizden alır. Lacey de tüm hayal kırıklıklarını geride bırakıp yeni bir hayatı kucakladığını sandığı sırada öncekilerden daha büyük bir dalganın etkisiyle her şeyini kaybeder. Artık elinde sadece umudu kalmıştır. Umutları hayale, hayalleri gerçeğe dönüşürken kumsala vuran dalgalar bu sefer ona yepyeni bir sürpriz taşır: Aşk.Güneşin ısıttığı sıcak kumların altın sarısına aşkın en tutkulu renkleri karışır. Ancak 14 yıl önce Lacey'yi çocuğuyla terk eden eski aşkı da kara bir gölge gibi ortaya çıkar. Mimoza kokulu meltemlerin estiği Yalınayak Kumsalı'nda Lacey aradığı mutluluğu, peşinden koştuğu hayalleri ve beklemediği bir anda karşısına çıkan aşkı kucaklayabilecek midir? 
(Tanıtım Bülteninden)

3 Ağustos 2014

Demian



On yaşındaki Latince öğrencisi Emil Sinclair, güvenceli aile ortamının dışında sert ve acımasız bir dünya olduğunu erken fark eder. Kendini bulma yolundaki delikanlı, din ve ahlak gibi artık inanamadığı kalıparla birlikte baba evinden de kopar. Küçük yalanlar ve hırsızlıklarla beslenen yaşamında, sağlam çocuk dünyasının çöktüğünü görür. Onu bu acılardan kurtaracak olan kişi, okula yeni gelen bir başka öğrenci: Max Demian'dır. Demian, Sinclair'in yaşamını yönlendiren, etkileyen başkisi olur. Tanıştığı ve tanıdığı insanlar, Sinclair'in kendini ve benliğini bulma yolunda birer kilometre taşıdır. Hermann Hesse'nin öteki romanlarından ayrılan bir yanı var Demian'ın: Bir gençlik ve öğrencilik romanı olan Demian, yazarın o dönemdeki korkularını ve sorunlarını tümüyle yansıtıyor. Hesse'nin meslek sorunlarının yanına kişisel sorunları da katılıyor: Babasının ölümü, en küçük oğlu Martin'in tehlikeli bir hastalığa yakalanması ve karısının, onu hastanelerde tedavi görmeye zorlayan ve gitgide ciddileşen ruhsal bozukluğu. Hesse'nin acılarla yoğrulan bu dönemi hayatında büyük değişimlere yol açtı. Ruhsal çöküntüsüyle, ancak doktor yardımıyla baş edebildi. Bu sorunlu dönemin meyvesi ise Demian oldu. Birkaç ay içinde bitirdiği romanını Emil Sinclair adı altında yayınevine yolladı, ancak İsviçreli bu genç, ama hasta yazarı desteklediğini söyledi. Gerçek kimliğini kitabın daha sonraki baskılarında açıkladı.

*Sevgili dostlarım, ben bu kitabı 21 yıl önce bir arkadaşımdan aldım, okudum. Çok etkilendim. En kısa zamanda satın alacağım. Çünkü yeniden okumak istiyorum. Sizlere de şiddetle öneriyorum. Çok çok güzel bir kitap.

Dingin Bir Hafta Sonu


Sevgili dostlarım merhabalar, nasılsınız? Dilerim  iyisinizdir. Ben de iyiyim. Dün annem, ablam, yeğenim ve ben brunch için Polonezköy'e gittik. Brunch, sohbet muhabbet derken saatler geçti.Anadolu Hisarı'na geçtik, gezdik, hediyelik eşyalar baktık, beğendik. Bir şeyler atıştırdık.Sonra döndük, ablamlarda gırgır şamata yaptık, yemek yedik, kahve keyfinden sonra evimize döndük. Dün çok keyifliydi ama çok ta yorulduk doğrusu.
Bugün de hafta sonu diye 4 tane gazete aldım. Gün boyu gazete keyfi yaptık, dinlendik. Bu hafta sonumuz çok dingin geçti doğrusu.
Yarın büyük gün! Özür grubu atamaları başlıyor.%0,1 ihtimalle eğitim özrü açılırsa başvuracağım. Ama çok büyük bir ihtimalle olmayacak. Bu durumda zaten seneye tayin isteme hakkım doğuyor. Tabii seneye bir değişiklik olmazsa, son dakika golü yemezsek!
Benden şimdilik bu kadar dostlarım, yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın! İyi haftalar dilerim.











Uzak Kıyılar


Gerçek mutluluk, hayal kırıklıklarından ders almayı öğrenmekte gizlidir. 

Elizabeth ile Jack üniversite çağında aşk yaşayıp genç yaşta evlenir, kısa bir süre sonra iki çocuk sahibi olup ailelerini genişletirler. Yirmi yılı aşkın bir süre sonra dışarıdan bakıldığında hâlâ kusursuz bir çift gibi görünseler de aslında birliktelikleriyle ilgili kendilerine bile itiraf edemedikleri ciddi sorunları vardır. Jack yıllardır kariyer hedeflerinin peşinden gidip tüm ülkeyi dolaşmış, Elizabeth de ailesini bir arada tutmak için hayallerinden vazgeçip kendini tamamen kocasına ve çocuklarına adamıştır. Ancak bugüne kadar hep kaçtıkları kırılma anı artık çok yakındadır. Elizabeth uzun yıllar boyunca yaptığı tüm tercihleri, evliliğini ve genç bir kızken gerçekleştirmek istediği arzularını düşünmeye başlar ve hem kendisini hem de kocası Jack’i şaşırtan bir kararla hayalini kurduğu kadına dönüşebilmek için harekete geçer. Elizabeth’in çıktığı bu içsel yolculuk aynı zamanda ailesinin de kaderini belirleyecektir 


Kristin Hannah bir türlü yüzleşemediğimiz sorunları önümüze seriyor ve onları görmemizi sağlıyor. Evliliği, aile olmanın sorumluluğunu ve hayal kırıklıklarını anlatan enfes bir roman 
Library Journal 

Mutluluğun ancak bedel ödenerek kazanılacağını anlatan ve hepimizin hayatının merkezindeki sorunları irdeleyen 
hem hüzünlü hem de neşeli bir hikâye. 
Publishers Weekly 

Uzak Kıyılar en hassas duygularınıza hitap ediyor ve sizi film tadında bir yolculuğa çıkarıyor. Mutlaka okumalısınız. 
Eileen Goudge 

Nadir bulunan bir hikâye… Bu kitabı okuyan herkes Elizabeth’e bakınca kendisini görecek. 
Adriana Trigiani

Sadece Bir Gün


Bazen bulunmak için kaybolmak gerekir 

Allyson Healey’nin hayatı da tıpkı bavulu gibidir; hazır, planlı, düzenli. Lise mezuniyetinden sonra çıktığı üç haftalık Avrupa turunun son gününde Willem’le tanışır. Özgür ruhlu, gezgin bir aktör olan Willem, Allyson’dan çok farklı bir hayat sürmektedir ve ondan planlarını iptal edip kendisiyle birlikte Paris’e gelmesini teklif ettiğinde Allyson bu teklife karşı koyamaz. Böylece tehlike, romantizm ve özgürlükle geçecek bir gün başlar: Allyson’ın hayatını tamamen değiştirecek yirmi dört saat. 

Aşk, kalp kırıklıkları, yolculuk, kendini bulma ve hayatın karşımıza çıkardığı tesadüfler üzerine kurulu Sadece Bir Gün, bazen hiç beklenmedik anda açılan bir kapının hayatımızı değiştirdiğini ve aradığımız kişilerin aslında çok yakınımızda olduğunu gösteriyor... 

Forman tesadüflerin bizi ne kadar çabuk değiştirebileceğini çok iyi anlatıyor. 
New York Times Book Review 

Romantik okurlar bu hikâyeye bayılacak; içinde her şey var: gerçek aşk, Paris, Shakespeare ve evet, ‘bir günde her şey olabilir’ fikri. 
Booklist